Drugi Turniej e-sportowy League of Legends – #zostańwdomu

W związku z zaistniałą sytuacją w Polsce i na świecie, Stowarzyszenie Polskiego Sportu postanowiło wyjść z inicjatywą turnieju e-sportowego, który zagospodaruje czas spędzony w domu, a ponadto zbierze pieniądze na szczytny cel, którym jest pomoc dla Szpitala Zakaźnego w Tychach. Po pierwszej bardzo udanej edycji, której zainteresowanie przerosło nasze najśmielsze oczekiwania, postanowiliśmy zwiększyć limit drużyn z 16 do 32. Turniej zaczął się od fazy grupowej, którą rozegraliśmy 3 kwietnia, w systemie każdy z każdym BO1. Następnie przeszliśmy do fazy pucharowej, która została rozegrana 4 i 5 kwietnia w systemie BO3 (4 kwietnia- 1/8 oraz ćwierćfinały, 5 kwietnia- półfinały, mecz o 3 miejsce oraz finał). Cała suma wpisowego została przeznaczona na nagrody dla najlepszych drużyn. Ponadto odbyły się giveaway kodów na Riot Pointsy dla widzów.

Przez 3 dni byliśmy świadkami wielu pięknych zagrań, pentakilli oraz spektakularnych powrotów. Łącznie oglądało nas prawie 8000 osób. Mogliśmy podziwiać kilka bardzo dobrych drużyn, ale zwycięzca może być tylko jeden i jest nim drużyna Hide and Seek! Tytuł mistrzowski zdobyli pokonując w finale ekipe Egrills.GG stosunkiem zwycięstw 2:1. Trzecie miejsce zajęła drużyna Team Escape, a czwarte Last Chance. Gratulujemy wszystkim drużynom i dziękujemy za poświęcony czas. Kolejna bardzo ważna informacja to wyniki naszej zbiórki na Szpital Zakaźny w Tychach. .

Podczas 18 godzinowej transmisji rozgrywek, która trwała przez 3 dni , udało nam się zebrać:

2234,36 zł

Dziękujemy wszystkim serdecznie za pomoc i wpłaty, ponieważ bez was ta suma na pewno nie byłaby tak okazała. W tym miejscu należy także podziękować streamerce Karolina „Nieuczesana” Brodnicka, która pomogła w promocji zbiórki oraz drużynie Team Escape, która zajęła 3 miejsce w naszym turnieju i zdecydowała się wpłacić część wygranej na Szpital Zakaźny w Tychach. Innymi najhojniejszymi darczyńcami byli użytkownicy o nickach: Rybcia, Atto oraz drużyna Dziedzice Slytherina. Pieniądze zostaną przekazane na szpital w najbliższych dniach .

Zapraszamy również na zapis transmisji turnieju podczas której, została przeprowadzona zbiórka funduszy na Szpital zakaźny w Tychach. (link poniżej)

Regulamin turnieju:

TABELA Z WYNIKAMI