Mistrzostwa Polski Południowej 2020

III Mistrzostwa Polski Południowej – Tychy 2020 odbędą się 29.08.2020 Wkrótce więcej informacji…

Drugi Turniej e-sportowy League of Legends – #zostańwdomu

Rusza druga edycja turnieju Stowarzyszenia Polskiego Sportu #Zostańwdomu. W związku z zaistniałą sytuacją w Polsce i na świecie, Stowarzyszenie Polskiego Sportu postanowiło wyjść z inicjatywą turnieju e-sportowego, który zagospodaruje czas spędzony w domu, a ponadto zbierzemy pieniądze na szczytny cel, którym jest pomoc dla Szpitala Zakaźnego w Tychach.

Turniej e-sportowy League of Legends – #zostańwdomu

W związku z zaistniałą sytuacją w Polsce i na świecie, Stowarzyszenie Polskiego Sportu postanowiło wyjść z inicjatywą turnieju e-sportowego, który zagospodaruje czas spędzony w domu.  Rozgrywka odbędzie się w grze League of Legends na platformie EU Nordic & East w formacie 5vs5, a wydarzenie zaplanowane jest na 21-22 marca.

O sporcie słów kilka – cykl artykułów

Stowarzyszenie Polskiego Sportu pragnie zaprosić Was na cykl artykułów tematycznych związanych z obszarami działalności naszej organizacji, a więc szeroko rozumianymi aktywnością oraz sportem.

II Mistrzostwa Polski Południowej w Piłce Nożnej Sześcioosobowej – Tychy 2019

Druga już edycja Mistrzostw Polski Południowej była jeszcze większa niż poprzednia! Tym razem udział wzięli też najmłodsi. W sobotę odbyły się turnieje dla dzieci w kategoriach U-9 i U-12. W niedzielę zmierzyły się ze sobą drużyny w kategorii open. Do turnieju zgłosiło się prawie 40 drużyn i rozegrały one swoje mecze na dwóch obiektach w Tychach – przy ul. Borowej i ul. Wejchertów .
W ciągu dwóch dni na obu boiskach zagrało blisko 500 zawodników, wydano ponad 200 drożdżówek, 400 kiełbas oraz blisko 30 kilogramów jabłek.

Współprace w ramach mistrzostw podjęli z nami ponownie m.in.: Ministerstwo Sportu i Turystyki, Polski Związek Piłki Nożnej, TVP 3 Katowice, Prezydent Miasta Tychy i dziennikarz sportowy Roman Kołtoń. Pełna lista sponsorów i partnerów turnieju znajduje się TUTAJ.

Więcej o turnieju możecie przeczytać na MISTRZOSTWA POLSKI POŁUDNIOWEJ 2019

I Mistrzostwa Polski Południowej w Piłce Nożnej Sześcioosobowej – Tychy 2018

Jedna z największych imprez przeznaczona dla amatorów piłki nożnej w całej Polsce. Udział w niej wzięły 24 zespoły z 6 województw Polski Południowej: śląskiego, małopolskiego, dolnośląskiego, świętokrzyskiego, podkarpackiego i opolskiego. W turnieju organizowanym na dwóch obiektach w Tychach – przy ul. Borowej i ul. Wejchertów – zmierzyło się ze sobą blisko 300 zawodników.

Współpracę w ramach mistrzostw podjęli z nami m.in.: Ministerstwo Sportu i Turystyki, Polski Związek Piłki Nożnej, TVP 3 Katowice, Prezydent Miasta Tychy i dziennikarz sportowy Roman Kotłoń. Wysoki poziom, wielkie emocje i wspaniałe nagrody sprawiły, że o wydarzeniu szeroko rozpisywały się media wystawiając mu same pozytywne noty.

I Tychy Cup – Turniej Piłki Nożnej Sześcioosobowej 2017

Pierwsza inicjatywa zorganizowana przez część członków dzisiejszego Stowarzyszenia Polskiego Sportu. Wydarzenie odbyło się na tyskim orliku przy ulicy Borowej. Wzięło w nim udział 14 drużyn.

Partnerami tamtej inicjatywy byli: Miejski Ośrodek Sportu i Rekreacji w Tychach, Tygodnik „Twoje Tychy”, Hurtownia Sportowa „Future Sport”, Ośrodek Szkolenia Kierowców „Kaskader”, Szkoła Języków Obcych „Hola Amigos” i wiele innych. Turniej spotkał się z szeroką aprobatą środowiska piłkarskiego, co zaowocowało dalszą pracą w kierunku rozwoju formy wydarzenia.