Turniej e-sportowy League of Legends – #zostańwdomu

W związku z zaistniałą sytuacją w Polsce i na świecie, Stowarzyszenie Polskiego Sportu postanowiło wyjść z inicjatywą turnieju e-sportowego, który zagospodaruje czas spędzony w domu. Rozgrywka odbyła się w grze League of Legends na platformie EU Nordic & East w formacie 5vs5, a turniej odbył się 21-22 marca. W ciągu tych dwóch dni zmierzyło się ze sobą 16 drużyn . Wydarzenie rozpoczęło się od fazy grupowej(4 grupy po 4 drużyny). w której każdy zmierzył się z każdym w pojedynku BO1. Z grupy awans wywalczyły dwa najlepsze zespoły, które w fazie pucharowej rywalizowały ze sobą w systemie BO3. Dla najlepszych drużyn czekały nagrody w wysokości 400, 250 i 150 zł.

Na naszym streamie odbył się aż 10 godzinny stream w którym Daniel Adamczyk, Jan Janiszewski i Mateusz Pańkowski komentowali fazę pucharową turnieju. Zapis z tego możecie znaleźć pod linkiem: https://www.twitch.tv/sps_esport/video/572671391

Regulamin turniej jest dostępny do pobrania poniżej:

Tak prezentują się zwycięzcy:

Zachęcamy do śledzenia fanpage, na którym będą pojawiać się informacje związane z kolejnymi turniejami: https://www.facebook.com/StowarzyszeniePolskiegoSportu.